sobota 6. září 2014

Kolem Palesku

Kdy:      Sobota 6.9.2014 10:00 autobusová zast. Kino Luna - směr Výškovice (odjezd autobusu 10:21)
             
Kam:     Proskovice - Stará Bělá (cca. 8 km )

Jelikož jsme tuto trasu nakonec nešli (19.4.2014), tak ji opět nabízím. 
Autobusem č.27 pojedeme do Proskovic (zóna 3 - 10 min. jízdenka) a odtud půjdeme po tur. stezkách, které vedou převážně lesem, směrem k obci Krmelín. V Krmelíně si můžeme zajít do restaurace Šindlerův dvůr na oběd nebo se jen tak občerstvit. Z Krmelína budeme pokračovat opět převážně lesem přes Palesek do Staré Bělé. Ze Staré Bělé pojedeme zpět do Zábřehu autobusem č. 55 nebo č. 26. Těšíme se na Vás.

Po návratu domů bude u nás na zahradě následovat gril-párty. Kdo by chtěl dojít jen na párty, tak ať dá vědět (námi ušlé kilometry budou nahrazeny vašimi dobrotami).


Z Proskovic jsme vyrazili směrem k obci Krmelín po lesní cestě značené červeně. V lese bylo docela dost komárů, a tak jsme se moc nezastavovali. V Krmelíně jsme chtěli zajít do restaurace Šindlerův dvůr, kde ale bohužel byla svatba. Zašli jsme tedy až k Obecnímu domu (Nautilus), kde jsme si nejdříve dali zmrzlinu u Bočka a pak se občerstvili na zahrádce. Děti mezitím skákaly na trampolíně nebo pletly náramky z gumiček. Z Krmelína jsme šli zpátky směrem k lesu. U rybníka (Palesek), kde děti hledali kešku, jsme se rozhodli, že ze Staré Bělé dojdeme pěšky přes Bělský les až k nám domů. Na zahradě u nás pak následovalo slíbené grilování. Celý den bylo hezké slunečné počasí.