sobota 27. června 2015

Z Mitrovic do Proskovic

Kdy:      Sobota 27.6.2015 10:00 aut. zastávka spoje č.55 O-Výškovice ( odjezd autobusu č.55 10:12 )
             (tramvaj č.2 ze zastávky Kino Luna 9:56)

Kam:    Nová Bělá - Mitrovice - Krmelín - Proskovice (cca. 10 km)

Z Výškovic pojedeme autobusem č. 55 do Nové Bělé - Mitrovice. Odtud se vydáme po turistické značce do Krmelína, kde se můžeme zastavit na občerstvení. Z Krmelína budeme pokračovat  po turistické značce až do Proskovic. Na celý den stačí 24 hodinová jízdenka (2 dospělí + 3 děti).

Jelikož to bude poslední výlet školního roku 2014/2015, tak to s dětmi oslavíme u nás na zahradě společným grilováním. Těšíme se na Vás.

Z Mitrovic jsme se vydali po žluté tur. značce, která nás vedla převážně lesem na konec obce Oprechtice.Odtud jsme dál pokračovali podél hlavní cesty do Krmelína, kde jsme si zašli na občerstvení do restaurace "Nautilus". Něž jsme vyrazili na další cestu, dali jsme si ještě "U Bočka" zmrzlinu. O kousek dál jsme si natrhali ze stromu i trochu třešní a višní. Krmelínským lese jsme pokračovali do lesa Proskovického a z něj jme došli až ke konečné autobusů. Odtud jsme jeli autobusem domů a sobotní výlet zakončili společným grilováním. Počasí nám vyšlo, přestože po cestě spadlo pár kapek.