sobota 17. října 2015

Z Poruby do Zábřehu

Kdy:      Sobota 17.10.2015 13:15 tramvajová zastávka Poruba - Hlavní třída (aula VŠB-TU)
             (tram č.7 jede 12:41 od zast. Kino Luna)
Kam:     Poruba - Svinov - Zábřeh (cca. 8 km)

Z důvodu nejistého počasí jsem naplánoval tentokrát na tuto sobotu "městskou" procházku obvody Ostravy. Z Poruby se vydáme po chodnících Hlavní třídy směrem k obvodu Svinov, kterým projdeme až k řece Odře. Podél řeky se pak dostaneme zpět do Zábřehu.
Po výletě se bude u nás podávat typické anglické jídlo. Těšíme se na Vás.



Z tramvajové zastávky jsme vyšli po chodníku středem Hlavní třídy a první zastávku jsme udělali po 1 km v cukrárně Labužník. Tam jsme si dali každý něco dobrého do nosu a po asi hodině pauzy vyrazili dál po trase. Prošli jsme "5" obvodem Poruby a pomalu jsme začali klesat ulicemi Svinova až k železničnímu přejezdu. Odtud jsme došli k řece Odře a pokračovali k mostu (Rudná), který jsme prošli na druhou stranu řeky. Po druhé straně řeky jsme došli až k nám do Zábřehu. Během cesty jsme samozřejmě zastavovali s dětmi na hřištích, které jsme měli po trase. Na konci cesty na nás čekal slíbené anglický pokrm - fazole s volským okem, slaninou a k tomu jako pečivo - opečený toustový chléb. 
I když bylo ještě někde mokro, tak nám počasí vyšlo bez deště. Byla to pěkná odpolední procházka zakončená dobrou večeří.