sobota 25. června 2016

Ostravskými lesy

Kdy:      Sobota 25.6.2016 10:00 konečná tramvají Výškovice, tramvaj č.2 jede 9:55 od Kino Luna.

Kam:     Výškovice - Stará Bělá - Proskovice (cca. 10 km)

Z Výškovic půjdeme okrajem Bělského lesa do Staré Bělé, odkud budeme pokračovat dál přes Palesek až do Proskovic. Zpátky z Proskovic pojedeme MHD (3 zóna).
Po této procházce následuje u nás na zahradě grilování a hlavně pro děti i koupání v bazénu. Bude to takové rozloučení s koncem školního roku. Kdo nepůjde na výlet, tak může přijít na grilování po 15 hodině. Těšíme se na Vás.



Tentokrát to byl náročný výlet co se týče počasí. I když byl naplánován s vědomím, že bude asi horko, tak cesta lesem byla i tak dosti náročná, proto že teplota přesahovala 35 °C. 
Z Výškovic jsme vyrazili Bělským lesem kolem studánky Výškovické Lurdy a rychle prošli Starou Bělou schovat se opět do lesa Palesek. U rybníku jsme si dali ve stínu stromů malou přestávku na občerstvení a pak šli dál směrem do Proskovic. V Proskovicích jsme si zašli na něco studeného k pití na předzahrádce restaurace Psota. Za necelou hodinu jsme se vrátili zpět do Zábřehu pomocí MHD. Po celou trasu jsme potkali akorát 2 cyklisty a stejný počet lidí venčících své psy - bylo opravdu horko.
Po procházce následovalo slíbené grilování a pro děti hlavně koupání v bazénu. Musím uznat, že i samotné sezení se sklenicí vychlazeného nápoje v ruce bylo v tomto počasí opravdu náročné. Celkově se výlet i rozloučení se školním rokem myslím nakonec povedlo.