sobota 9. září 2017

Cyklovýlet do Darkoviček

Kdy:      Sobota 9.9.2017 10:00 u splavu na řece Odře v Zábřehu (49.8087939N, 18.2206086E)

Kam:     Zábřeh - Přívoz - Antošovice - Darkovičky - Hlučín - Třebovice - Zábřeh (do 50 km)

Na tuto sobotu nabízím všem zájemcům cyklo výlet Do Darkoviček. Ze Zábřehu pojedeme společně po cyklostezce kolem řeky Odry přes Landek, Antošovice, okrajem Šilheřovic až do Darkoviček, kde se koná u vojenského opevnění (bunkru) od 13 hodin akce Fajne léto. Po cestě do Darkoviček se zastavíme někde i na oběd. Z Darkoviček pak pojedeme zpět přes Hlučín, kolem řeky Opavy do Třebovic a nakonec opět kolem řeky Odry zpět do Zábřehu. Celou trasu pojedeme po cyklostezkách a téměř po rovině. Tempo bude udávat nejpomalejší cyklista a zastávek po trase bude taky dostatek. Nikdo se nemusí bát, že bude ostatní zdržovat - nikde spěchat nebudeme. Těšíme se na Vás.


Celý sobotní cyklovýlet se nám myslím povedl. Trasa nebyla nijak náročná a počasí nám vyšlo také. Bylo krásně slunečno, ale teploty nebyly již tak vysoké jako jindy v létě - na kolo to bylo ideální.
Cestou tam jsme tedy jeli podél řeky Odry a na Landeku jsme si dali malou přestávku. Odtud jsme pak pokračovali přes Antošovické rybníky a dojeli až do Šilheřovic, kde jsme si dali v místní restauraci oběd. Po obědě jsme za malou chvíli dojeli z Šilheřovic k vojenskému opevnění v Darkovičkách. Naštěstí tu nebylo tak mnoho lidí a tak jsme si to tam v klidu prošli, včetně prohlídky bunkru. Pak jsme již dál pokračovali z Darkoviček přes Kozmice a Jilešovice. V Jilešovicích jsme si dali další přestávku na zahrádce v místní restauraci a děti (ty menší) mohly využit přilehlého dětského hřiště. Sedělo se tu dobře do té doby, než jme zjistili na hodinkách, že je již 18:15. Hned jsme se tedy vydali dál po naší zpáteční trase, která vedla podél řeky Opavy až do Třebovic. Tam jsme opět odbočili k řece Odře a podél řeky dojeli, už skoro za tmy, domů. Jelikož jsme si trasu trochu upravili a někde i trochu zajeli, tak jsme na tachometru měli za tento den ujetých téměř 60 km. I když to bylo pro ty menší děti asi nejvíce co kdy vůbec ujely, tak si myslím, že se díky téměř rovinaté trase a pomalému tempu nijak nezničily. Určitě si kolo někdy zopakujeme.