sobota 11. května 2019

Cyklovýlet Poodřím

V sobotu nabízím cyklovýlet Poodřím. Tuto trasu jsme již jeli na podzim minulého roku. Trasa je moc hezká a jsou na ni jak památky, tak i spousta krásné přírody.
Sraz je v 9:30 u hospůdky U Honyšů (pod mostem do Výškovic). Odtud pojedeme po cyklostezkách přes Polanku nad Odrou, Albrechtičky do Studénky, odkud se budeme vracet přes Jistebník, Polanku nad Odrou zpět do O-Zábřehu. Trasa bude mít něco kolem 40 km, takže to určitě zvládnou všichni. Pokud nám to bude na trase rychle ubíhat, tak přidáme do trasy i Bartošovice (10 km navíc). Těšíme se na Vás.


Trasu jsme za příjemného a slunečného počasí zvládli, tak jak jsme si naplánovali. Jelikož den ještě v pátek v noci pršelo, tak jsme museli volit trasu, kde je co nejméně nezpevněné cesty. První zastávka byla v Jistebníku v cukrárně U Evičky, kde jsme si dali kávu a zákusek. Další zastávka byla u zámku Nová Horka u Studénky, který jsme si z venčí prohlédli. Pauzu na oběd jsme plánovali ve Studénce v naší již oblíbené restauraci U nádraží, kde jsme dorazili ze zámku za 15 minut. Tady jsme si dali čepovaný Bernard-švestka a česnekovou polévku. Hlavní jídlo jsme si nedávali, poněvadž jsme plánovali po přijetí domů grilování. Ze Studénky jsme se již po cestě zastavili pouze na zmrzlinu v Polance nad Odrou, kde jsme za lízání zmrzliny okukovali v místním zahradnictví spoustu krásných sazenic květin. Zpět do Zábřehu jsme to vzali ještě přes Svinov a domů jsme dorazili trasou kolem řeky Odry. Celkem jsme najeli něco kolem 50 km. Bylo to ale ve velmi pohodovém tempu a za téměř ideálního počasí.