sobota 6. června 2020

Ostrý

Kdy:     Sobota 6.6.2020 10:30 -  Košařiska (GPS 49.5850292N, 18.6731531E)

Kam:    Košařiska - Ostrý- Kamenitý - Košařiska (cca. 13 km)

Po dlouhééé pauze nabízím výlet v Beskydech. Jelikož jsme již letos dvakrát navštívili tuto "odlehlou" stranu Beskyd, která se nám mimochodem moc líbila, tak jsem zde naplánoval trasu i do třetice.
Dojezd na místo (viz. GPS) bude vlastními auty. Z Ostravy trvá cesta autem cca. 1 hodinu. My plánujeme vyjet kolem 9:30 z domu. Trasa vede přes chatu Ostrý a Kamenitý, kde bude určitě občerstvovací pauza. Tak pokud budete mít v sobotu chuť se s námi projít, tak se přidejte. Těšíme se na Vás.


Jednalo se o již třetí návštěvu tohoto pro nás "vzdálenějšího" koutu Beskyd a i tentokrát jsme byli velmi spokojeni jak s trasou, tak i s hezkým počasím. Z parkoviště jsme nejdříve nastoupali na hřeben, kde jsme měli zhruba po 3 km první zastávku na horské chatě Ostrý. Tady jsme nejdříve ulovili prázdné posezení na louce před chatou a jelikož byl čas oběda, tak si zde někteří pochutnali na polévce či hlavním jídle. Odtud jsme pak po delší pauze pokračovali převážně lesem k další chatě Kamenitý. Tady jsme se zastavili již jen krátce tzv. Na kafe. Z chaty jsme již pokračovali pozvolným klesáním zpět k parkovišti. Jelikož ještě nebylo tak pozdě a bylo pořád hezky, tak jsme se ještě domluvili na večerním grilování u nás na zahradě. I když večer vypadali někteří hodně unaveně, tak si myslím, že s výletem i večerním posezením byli všichni spokojeni.