sobota 12. září 2020

Poodřím na kole

Na sobotu 12.9.2020 nabízím cyklovýlet Poodřím. Trasu jsme jeli již několikrát a je moc hezká. Jsou na ni jak památky, tak i spousta krásné přírody.
Sraz je v 9:30 u restaurace Řízkárna u Orla/U Honyšů (pod mostem do Výškovic). Odtud pojedeme po cyklostezkách přes Polanku nad Odrou, Košatku, Albrechtičky do Studénky, odkud se budeme vracet přes Jistebník, Polanku nad Odrou zpět do O-Zábřehu. Trasa bude mít něco kolem 40 km, takže to určitě zvládnou všichni. Pokud nám to bude na trase rychle ubíhat, tak přidáme do trasy i Bartošovice (10 km navíc). Na trase je také spousta možností zastávek na jídlo či pití. Těšíme se na Vás.




Trasu jsme absolvovali podle plánu za slunečného počasí. Po vyjetí z O-Zábřehu jsme první zastavení udělali u restaurace Odra v Košatce. Jelikož jsme jeli i s malými dětmi v sedačce, tak jsme zde děti nechaly pořádně vyběhat. Asi po hodinové pauze jsme dál pokračovali do Albrechtiček, kde jsme se zastavili na chvilku na místním zámku. Probíhala zde akce Den pro rodinu, která ale začínala až odpoledne. Protože již byla hodina oběda, tak jsme se rozhodli dál nepokračovat až do Bartošovic a jeli jsme odtud přímo do Studénky. V naší již "tradiční" restauraci U nádraží, kde jsme si chtěli dát oběd měli bohužel pro nás svatbu. Atak jsme zde nejprve čekali asi 1 hodinu na objednání jídla (pití a polévka byly hned) a pak další 1 hodinu na jeho přípravu. Celkem jsme tedy v této restauraci strávili asi 3 hodiny. Naštěstí jsme seděli venku před nádražím a tak jsme tedy mimo povídání, sledovali i všechno dění v okolí nádraží. Zpátky jsme museli trošku změnit trasu, protože na polích byly stále velké kaluže po nedávných deštích a nedalo se tak někudy projet. V Jistebníku jsme se už ani nezastavovali a kolem Polaneckých rybníků jsme dojeli zpět do O-Zábřehu. 
I když jsme na kole najeli jen něco kolem 40 km, tak jsme byli celkem příjemně unaveni - hlavně že nám opět vyšlo krásné počasí.