sobota 7. listopadu 2015

Výlov rybníku Bezruč

Kdy:      Sobota 7.11.2015 11:20 vlak. nádraží Svinov (odjezd vlaku 11:39), tramvaj č. 7 jede 11:01 od Kino Luna

Kam:     Jistebník - rybník Bezruč - Zábřeh  (cca. 10 km)

Ze Svinova pojedeme vlakem do Jistebníku, odkud půjdeme na hráz rybníku Bezruč, kde se koná tradiční výlov. Po zhlédnutí výlovu (je zde vždy dost lidí a stánků) přejdeme hráz a podél rybníků a řeky Odry se vrátíme zpět do Zábřehu.
Cesta z Jistebníku vede klidnou (cyklisté zde nesmějí) polní nebo lesní pěšinou k mostu v Polance, kde se napojíme na cyklostezku, která vede do Zábřehu. Těšíme se na Vás.




Tentokrát nám přálo počasí tak napůl. Jen co jsme vyjeli z domu začalo mírně pršet. Po příjezdu vlaku do Jistebníku jsme se vydali za mírného deště hned směrem na hráz.Cesta a hráz samotná byla samozřejmě lemovaná stánky se vším možným zbožím. Lidí bylo asi díky nepříznivému počasí oproti loňsku podstatně méně. Po zhlédnutí výlovu a ochutnání některých nabízených jídel a pití jsme se vydali již bez deště na druhou stranu rybniční hráze. Podél řeky Odry a rybníků jsme došli až k mostu v Polance. Tam jsme se napojili na cyklostezku a po ní dorazili za stmívání zpět do Zábřehu. I když na tento výlov chodíme každý rok, tak je zde myslím vždy co k vidění.