sobota 17. září 2016

ZOO a Kino

Po zrušení výletu na vrchol Travný z důvodu nepříznivého počasí jsme se sešli v 9:30 před Ostravskou ZOO a společně si ji prošli. Samozřejmě z důvodu počasí nebylo v ZOO tolik návštěvníků a tak to byla docela příjemná procházka. Ke konci bohužel začalo pršet a tak jsme museli vytáhnout deštníky, které jsme samozřejmě vzhledem k předpovědi měli sebou. V ZOO jsme měli také naplánované jít ve 13:00 hodin na komentovanou prohlídku pěstitelských skleníků. Tuto zajímavou prohlídku jsme zvládli v malé skupince asi tak za 1 hodinu. Průvodce nám zde ukazoval různé rostliny, keře i malé stromy a povídal k tomu odkud jsou a pro jaké účely jsou zde pěstovány. Dal nám také okusit některé cizokrajné plody nebo jejich listy, které se používají například jako koření či sladidlo. Pokaždé když něco z rostlin utrhl, tak byly děti ihned seřazené vedle něho a čekaly s nataženýma rukama.
Po prohlídce jsme jeli domů a znovu jsme se sešli s dětmi před Kinem Luna, kde si děti zašly (samy) na filmovou pohádku Můj kamarád drak. Po vyzvednutí dětí z kina, jsme poseděli do večerních hodin na zahradě a k jídlu bylo podáváno jak slíbené grilované maso, tak i tvarůžky na čerstvém chlebu s máslem. K tomu se pro dospělé podával lahodný a sladký burčák.
I když nám to s výletem do Beskyd bohužel nevyšlo, tak jsme si vymysleli na tento den dobrý náhradní program. Myslím si, že nejen děti byly s programem spokojeni.