sobota 28. září 2019

Kolem Polaneckých rybníků

Kdy:      Sobota 28.9.2019 9:30, aut. zastávka Kino Luna (směr Proskovice), odjezd autobusu 9:41

Kam:     Proskovice - Košatka - Zábřeh (cca. 15 km)

Na poslední zářijovou sobotu nabízíme výlet Poodřím. Ze zastávky Kino Luna pojedeme autobusem č. 27 do Proskovic, odkud se pak vydáme přes louky kolem řeky Ondřejnice do Košatky. Tam si zajdeme do restaurace Odra na jídlo a občerstvení. Z Košatky se pak vydáme opět loukami a částečně lesem zpět přes Polanku do Zábřehu. Celá trasa vede hezkým prostředí Poodří a trasu jsme zvolili většinou mimo frekventované cyklostezky.
Po návratu z výletu následuje u nás na zahradě grilování a popíjení např. Burčáku (pro děti se také něco najde), na které jste samozřejmě srdečně zváni. Těšíme se na Vás.


Plánovaným autobusem jsme dorazili do Proskovic, kde jsme se ihned vydali směrem na Košatku. Zpočátku trasy nám svítilo sluníčko a vítr foukal jen trochu. Do Košatky jsme dorazili kolem 11 hodin a zrovna se otevírala restaurace. Jelikož ještě nebyl přítomen kuchař, tak jsme si zatím dali něco k pití. Po chvilce kuchař dorazil a my jsme si hned objednali něco i k jídlu. Po hodině sezení venku jsme už byli ale pořádně vyfoukaní a tak jsme se vydali dále na cestu. Polními chodníčky mezi rybníky a řekou Odrou jsme dorazili do Polanky, odkud to byl už jen malý kousek zpět do Zábřehu. Cestou domu nám už sluníčko nesvítilo a vítr foukal o poznání více. Domů jsme přišli v celku uchození, a tak jsme byli všichni rádi, že si můžeme sednout. Slibované posezení na zahradě začalo nejprve kávou a domácí buchtou. Pak už následoval slíbený Burčák, grilované maso a sýr. Večer jsme ještě zapálili v krbu oheň a na stole svíčku. Takto příjemným posezením s přáteli a kamarády jsme hezky zakončili sobotní den.